KIRJOITTAJA


Eli blogia ylläpitää -96 syntynyt nuori nainen Etelä-Pohjanmaalta. Kirjoittelen tänne vähän milloin mistäkin, mutta pääosassa varmaankin tulette näkemään rakkaan harrastukseni hevoset  ja  ratsastuksen.  

Hevosharrastus alkoi epäsäännöllisen säännöllisesti ollessani n. 10-11 vuotias. Harrastelu muuttui kokoajan enemmän tavoitteelliseksi ja ensimmäisen oman hevosen, Paronan sain 13-vuotiaana. Vanhemmat ovat olleet todella suuressa osassa tätä hevostaivalta ja mahdollistaneet mulle neljä upeaa, omaa hevosta. 

 Parona ehti olla omistuksessani vuoden ennen seuraavan hevosen tuloa. Sen kanssa opin ratsastuksellisesti paljon, sain ensikosketuksen kilpaurheiluun ja tajusin esteratsastuksen olevan se "mun juttu". 


Brenda saapui mulle toiseksi hevoseksi Belgiasta Suomeen 1.11.2010. Tällöin aloitin tosissani kisaamisen ja treenaamisen. Sen kanssa ehdin tarpoa läpi muutaman menestyksekkään kisakauden esteillä kansalliselle 120cm tasolle asti. Tämä hevonen opetti mulle aivan valtavasti ja vei suurimman paikan sydämmestäni mennessään, kun jouduimme päästämään hänet vihreimmille laitumille 12.12.2014.


Vähän ennen Brendan poismenoa oltiin myity Parona tuttuun paikkaan ratsastuskoululle tuntihevoseksi, jossa se vielä tänäkin päivänä tekee tunteja. Samaan aikaan ostettiin yksi nykyisistä hevosistani, Inferno. 

Iiska on mulla projektihevosena, josta tulevaisuudessa olisi tarkoitus tehdä kisahevonen esteille. Tämä herra on 9-vuotias ja sen kanssa ei ole vielä startattu yksiäkään kisoja, enkä usko että ihan lähitulevaisuudessa meitä radoilla nähdäänkään. Sen kanssa on tehty ja tullaan tekemään vielä paljon töitä, tälläkin hetkellä hiomme vielä perusratsastusta kuntoon. Se ottaa hirveästi stressiä puomeista (ei halua koskea niihin, ylihyppää, kuumuu..) joten ollaan edetty todella pienin askelin yrittäen saada sitä rennoksi ja luottavaiseksi. 


Aloma Sow, tutummin "Alma" on meidän uusin tulokas, josta pitäisi tulla mulle isompien luokkien kisahevonen. Senkään kanssa tosin alku ei alkanut niin mutkattomasti, sillä heti 2015 alkuvuodesta jouduttiin käymään pitkä kuntoutusprosessi läpi lievän jännevamman seurauksena. Tällä hetkellä jänne on saatu kuntoutettua niin hyvään kuntoon kuin se suinkin voi vamman jäljiltä olla ja hevonen on täydessä treenissä. Tämänkin kanssa joudutaan silti tehdä vielä hirveästi töitä, mikäli isompia ratoja haluaa vielä tulevaisuudessa hypätä, sillä itselläni on takana monen vuoden tauko kisoista ja se rutiini hyppäämistä kohtaan pitäisi saada takaisin.


Koulutukseltani olen Ypäjän Hevosopistolta keväällä 2015 valmistunut Hevosenhoitaja sekä harrasteohjaaja. Mulla oli aika pitkäli selvät sävelet sen suhteen, että lähden opiskelemaan hevosalaa ja katson mitä elämä tuo tullessaan. Niinpä siis pusersin läpi kolmen vuoden opinnot ja edelleen mietin mitä elämältäni haluan. Hevosista yksi sun toinen ovat kulkeneet Ypäjällä mukanani ja niiden kanssa joka tapauksessa jatkan treenaamista. Katsotaan lähdetäänkö sitä enää niin tavoitteellisesti kiertämään kisoja, vai jääkö tämä enemmänkin "laadukkaaksi harrasteluksi". Who knows.

- Janica

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi ja ihania heppoja! :D

    VastaaPoista
  2. Ompa sinulle kivannäköisiä heppoja, tsemppiä jatkoon! :) Jään seurailemaan.

    VastaaPoista